Sunday, October 12, 2014

Back to School/ Art Haul

Croatian only. Pozdrav svima! Iako već jako dugo ne moram slikati na likovnom, uvijek sam voljela crtati i raditi svakakve art-projekte. Oko rujna i listopada uvijek poludim za bilježnicama i flomićima, pa kupim tonu slatkih stvari (makar ih ne koristim tako često). Uglavnom, u ovom kratkom postu nabrzinu ću nabrojati par stvari koje sam uzela. Growing up sucks! LOL

Kad Lidl ima art stvari (školske stvari ili bilo što za crtanje) u asortimanu, onda doslovno poludim. Ne znam zašto, ali stvarno obožavam njihove art proizvode. Imaju tonu super stvari, a i cijene su niske (ostane mi za šminku LOL). Ovaj set akrilnih boja uzela sam za crtanje po noktima. Stalno viđam takve manikure, ali bila sam lijena uhvatiti se u koštac s tim. Na kraju je ispalo da je ne samo zabavno, neko i lako raditi ovakav nail art.
Pastelne krede su isto iz Lidl-a, ova Crelando linija je prava stvar za mene: svakve gluposti, a po smiješno niskim cijenama. Uglavnom, ovime ću crtati, a i ovako same po sebi izgledaju predivno. Slaba sam na krede hehe.
Hm, ovo sam uzela u Mulleru, isto za šaranje, ali kako se ono to zove - voštane bojice? Uglavnom, ove su mi super jer neću zmeljati ruke dok ih koristim. Prvo sam uzela ovaj proizvod jer mi je kutijica izgledala dobro za neka sjenila (depotted), ali na kraju mi nije trebala.
Opet flomići iz Lidla. Dobro pišu, makar po kvaliteti su meni još uvijek najbolji STABILO tanki flomići (Muller). Najbolja stvar kod ovih iz Lidla je pakiranje, tako da mogu ponijeti puno boja sa sobom, a ostanu uredne i ne premetaju se po torbi.
Pelikan flomiće uzela sam u Mulleru. To su oni klasični flomići kakvima sam se igrala u osnovnoj. Jasno mi je zašto ih više ne koristim (poderu /namoče papir ako dvaput pređeš preko jednog mjesta). Ali slaba sam na ove rainbow-stvari (šta ću kad jesam?!).
Blokovi papira su meni najdraže stvari koje mogu pronaći u Lidlu. Opet iz Crelando linije, jedan blok sadrži kartone u 25 različitih boja, drugi sadrži papire (kolaž) u 25 boja (dva u svakoj boji). Oba bloka često koristim jer volim sama raditi čestitke/pozivnice i tomu slično, tako da dobro dođu (a cijena za kartone je bila super, bilo gdje drugdje su puno skuplji).
Naravno, nezaobilazne stvari u Lidlu su bilježnice (puno šaram) i blokići (da imam gdje crtati). Imam i goleme A3 blokove, koje koristim kao pozadinu dok slikam fotke za blog.
Od svih stvari ipak najviše padam na bilježnice koje su debele kao knjige (i izgledaju kao knjige). Ova dva primjerka sam uzela u Profilu, ali ovu na desnoj strani sam vidjela i u Dm-ovim dućanima. Super kvaliteta, a izgledaju prekrasno. Ove tamnije dolaze u nekoliko različitih dizajna, i mislim da ću se vratiti po još. I u Ikei imaju super bilježnica, već sam poharala taj dućan hehe.
I zadnje, ovaj ulov iz Lidla će mi dugo ostati kao najdraži: set za bušenje papira. Super mi dođe kad god radim čestitke, a i korisitla sam ga u Nail Art projektu. Košta 110 kn, što je super cijena, budući da inače po jedan ovaj 'štambilj' mogu naći za oko 20 kn,  a ni na ebayu nisu puno jeftiniji (u Mulleru ih ima u setovima po tri, a u Narodnim Novinama prodaju slične, ali pojedinačno). 

Poludite li i vi u ovoj 'školskoj' sezoni? Vidim da po svih dućanima haraju one skupe (a što drugo da kažem) bilježnice s ružnim curicama (kako su mi ružne), imam noćne more od njih. Izgledaju kao Slender Man. Bljak. Volite li miris novih bilježnica ili blok netaknutih papira, ili sam ja jedina luda za tim? Zvučim ako luđak (uuuu papiri bwahahaha). Sada kada prolazim kroz sve slike, primjećujem temu: šarenilo. Hehe, neke cure vole rozo, crno, gothic, a ja volim sve šareno. Ko da sam papagaj!!


Hvala na posjeti, čitamo se ubrzo! ;)

xoxo, jelena


2 comments:

  1. ahahaha, ja sam kupila malo manje od tebe, ali i meni se frendice smiju kad zastanem kraj polica s tekicama, pisalicama i koricama, joooooj, na miris novih korica otkidam <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ajme, ja odem u narodne novine i onda kupim tonu blokića...ne mogu si pomoći hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...